Maak kennis met satellietbedrijf Weerijs Melkvee, Rijsbergen

Will Vermeeren van Weerijs Melkvee uit Rijsbergen doet vanaf dit jaar mee als satellietbedrijf van Grondig Boeren met Mais. De melkveehouder houdt ongeveer 100 koeien en 50 stuks jongvee op een nieuwe locatie. Een kleine vijf jaar geleden verplaatste hij met zijn bedrijf van Breda naar Rijsbergen.

Inspelen op het zesde actieprogramma

Voor Will zijn er verschillende redenen om aan te sluiten als satellietbedrijf. Op de eerste plaats: ‘Meedoen aan een project, daar word je altijd wijzer van’, aldus Vermeeren. Daarnaast staat het zesde actieprogramma voor de deur en het is belangrijk om daarop voorbereid te zijn, geeft Vermeeren aan. Will is wel van het proberen van nieuwe dingen. Zo heeft hij het maaisel van de ecologische verbindingszone in een straal van 1,5 kilometer rondom zijn bedrijf ingenomen om compost van te maken. Het verhogen van het organische stof gehalte van de bodem is namelijk een belangrijk speerpunt voor Will. Wat mais betreft werkte hij bijvoorbeeld met gedeelde stikstofgift en schredlage.

Genoeg ideeën voor demo’s

Sinds vorig jaar adviseert Mark de Beer (Groeikracht) het bedrijf. De gedeelde stikstofgift bij mais, dat kwam uit zijn koker. Will: ’Ik was tevreden over de opbrengst die dit overleverde, maar achteraf had ik op één perceel wel de twee verschillende strategieën naast elkaar gezien willen hebben.’ Het zou een van de demo’s kunnen worden op het bedrijf. Will zou ook graag rijenbemesting uit willen proberen en een vergelijking willen maken met deltazaai. Maar wie heeft de juiste machines? Loonwerkers uit regio West-Brabant: meld u!

Binnenkort gaat Will met Praktijkonderzoek AGV, adviseur en loonwerker om tafel om een plan van aanpak te maken voor het demoperceel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *