Loonbedrijf Kennes, Strijbeek en Bavel

Demo 2021:

Loonbedrijf Kennes doet dit jaar voor het eerst mee aan het project. Zij gaan zich bezig houden met een zoektocht naar de optimale methode om Italiaans onderzaai te vernietigen. Hierbij worden verschillende methoden vergeleken namelijk: Mechanisch, glyfosaat en 3 alternatieve methoden met andere middelen. De hoofdgrondbewerking in april zal bestaan uit spitten met een voorzetwoeler. De stroken zijn aangelegd in 2 herhalingen.

 

Over Karel en Kris

Karel en Kris Kennes hebben samen met hun oom en neefje een loon- en grondwerkbedrijf met 13 vaste medewerkers en een aantal zzp’ers. Binnen het bedrijf voeren zij 60% agrarisch werk uit bij melkveehouders. Dat gaat om de mais en grasteelt van begin tot eind. Daarnaast voeren zij cultuurtechnisch en grondverzet werk uit.
Het bedrijf volgt het project Grondig Boeren met Mais al een aantal jaren, mede omdat een aantal klanten hebben meegedraaid binnen het project. Daarnaast is het bedrijf één van de loonwerkers binnen Groeikracht BV Zuid. Karel en Kris zien Grondig Boeren met Mais als een mooie aanvulling op hun bedrijf en de samenwerking met Groeikracht. Hun missie: ook in de toekomst mais van goede kwaliteit kunnen telen en oogsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *