Maatschap Verstraten, Westerbeek

Satellietbedrijf Maatschap Verstraten te Westerbeek

 

Demo 2021:

Jos en Lukas Verstraten uit Westerbeek zijn al sinds 2017 satellietbedrijf. De eerste jaren zijn ze aan de slag gegaan met het optimaliseren van het vanggewas. Dit jaar hebben ze voor het tweede jaar op rij het thema Kringloop Mais gekozen.
Er zijn diverse reststromen uit mest beschikbaar, die in de teelt van snijmais goed passen. Maar leveren deze ook een goede opbrengst en dragen ze ook bij aan beperken van verliezen? Om hier zicht op te krijgen is deze praktijkdemo opgezet.

 

Over Jos en Lukas

Maatschap Verstraten, gevestigd in Westerbeek, is een onderneming met 130 melkkoeien en 100 stuks jongvee. De ondernemers betelen 50 ha voor ruwvoerwinning en ruilt een deel van zijn gronden. Ze boeren op podzolgronden, de klassieke uitspoelingsgevoelige gronden van Brabant. Ze ervaren geen bodemproblemen. Maar dat we aandacht moeten hebben voor de bodem: daar zijn ze van overtuigd. Maar hoe doe je dat dan? Lucas en Jos hanteren verschillende strategieën. In het kader van Grondig Boeren met Maïs gingen ze aan de slag met onderzaai in het 6-blad stadium.

In 2017 deze ze voor het eerst mee. Ook in 2018 zijn ze van de partij.

 

Resultaten demonstratie 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *