Grondig Boeren op de Gras- en Maïsmanifestatie Vredepeel

Gras-en Maïsmanifestatie 2017 Vredepeel
Gras & maismanifestatie 2017 Vredepeel

Afgelopen 5 september was de Gras- en Maïsmanifestatie in Vredepeel. Met 900 bezoekers was het een geslaagde dag. Als sector hebben we de ruwvoerteelt goed in de vingers. Maar door veel (spannende!) ontwikkelingen zijn we nog steeds niet uitgeleerd. Onderwerpen als ‘Mest naar de mais brengen of andersom?’, ‘Beluchten in grasland: zinvol?’, ‘Zelf krachtvoer telen?’ wisselden elkaar af.

Ook konden bezoekers kennis maken met vier – door melkveehouders, loonwerkers en adviseurs bedachte – vernieuwende maisteeltsystemen die bijdragen aan verbetering van de bodemkwaliteit. Systemen die binnen het project Grondig Boeren met Mais Brabant de komende drie jaar gevold worden. Vergelijkbare systemen liggen ook binnen het project Grondig Boeren met Mais in Drenthe. Nog eens even nalezen hoe de systemen in elkaar steken? Je leest het hier.

Nieuwsgierig naar het volledige programma van de Gras- en Maismanifestatie? Klik hier.

One thought on “Grondig Boeren op de Gras- en Maïsmanifestatie Vredepeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *