Veel belangstelling voor onderzaai machines in Drenthe

Op dinsdagavond 5 juni demonstreerden we verschillende onderzaai machines die voorhanden zijn in Drenthe. Hier kwamen ruim 80 bezoekers op af. Vanaf 2019 wordt het verplicht om vóór 1 oktober een groenbemester te zaaien. In het noorden van het land komt dit er veelal op neer dat er ondergezaaid moet gaan worden.

In Grondig Boeren met Mais is veel ervaring opgedaan met onderzaai. Naast kennis nemen van het nut van onderzaai konden de aanwezigen zien hoe 5 verschillende machines het gras onderzaaiden in de mais.

Vanuit het project wordt de ontwikkeling van de onderzaai gevolgd en ook gedeeld via de nieuwsbrief en bijeenkomsten.

Wanneer u meer informatie wilt over onderzaai is dit te vinden in deze leaflet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *