Vervroegde datums Gras en Maismanifestaties

Dit jaar is het extreem droog. Het is zelfs een van de droogste zomers ooit. Voor zowel mais als gras heeft dit nogal gevolgen. Specifiek voor mais geldt dat het zich anders heeft ontwikkeld dan in voorgaande jaren. Bovendien rijpt het sneller af.
De gevolgen gelden niet alleen voor percelen op uw bedrijf: de gras- en maisvelden die Agrifirm en WUR Open Teelten gezamenlijk op de proeflocaties hebben neergelegd, hebben ook de gevolgen van de droogte ondervonden. Daarbij zijn wij van mening dat door de huidige droogtesituatie er ook bij u andere vragen spelen, waar u graag een antwoord op heeft. Voor ons reden om onze Gras- en Maismanifestatie naar voren te verplaatsen:
Naar vrijdag 24 augustus voor regio Zuid, locatie Vredepeel
Naar dinsdag 28 augustus voor regio Noord, locatie Marwijksoord

Wij willen u dan graag onze proefvelden laten zien, luisteren naar wat er bij u leeft en u met onze kennis ondersteunen in deze bijzondere tijd. Daarbij heeft u de mogelijkheid om de drogestof in uw mais te laten bepalen in het mobiele lab van Limagrain.

Ook het programma hebben wij aangepast om het voor u zo actueel mogelijk te maken, de onderwerpen zijn:

  • Grondig Boeren met Mais – organische stof en waterbergend vermogen
  • Onderzaai, vanggewas en ruwvoer telen na mais
  • Hakselen – hoe bepaal je het goede moment?
  • Verdroging van gras – doorzaaien? herinzaaien? Wat doe ik met mijn mest?
  • Mijn ruwvoerbalans – Hoe kan ik mijn ruwvoer aanvullen?

In tegenstelling tot wat u van ons gewend bent starten we op twee tijdstippen met geleide rondleidingen langs de verschillende proefvelden. Deze rondleidingen beginnen om 10.00 uur en 13.30 uur en duren twee uur. Na afloop is er een hapje en een drankje.
U kunt al vanaf 09.00 uur op het terrein en bent dan van harte welkom bij onze standhouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *