Zeer succesvol resultaat eggen bij satellietbedrijf Kievit

Wichard Kievit, een van de satellietbedrijven in Drenthe heeft zijn mais voor opkomst geëgd, met een zeer succesvol resultaat. Dit werd extra duidelijk zichtbaar toen Wichard erachter kwam dat hij een stukje vergeten was. Op dit stukje waren veel kleine onkruidplantjes te zien, terwijl het geëgde deel vrijwel schoon was.

Maisperceel van Wichard Kievit week na eggen (links) en deel vergeten te eggen (rechts). Foto’s genomen op 11 mei 2019.

Op de foto’s is te zien dat er veel gewasresten op de grond liggen, deze zijn afkomstig van maaisel wat wordt toegevoegd als extra bron van organische stof en voeding voor het bodemleven. De aanwezigheid van dit maaisel maakt de omstandigheden voor eggen niet optimaal, desondanks was het resultaat zeer positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *