Grondig Boeren met Mais Limburg van start

Dit seizoen gaat Grondig Boeren met Mais Limburg van start. De voorjaar starten we met een startbijeenkomst. Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Stuurt u dan een mail naar jacqueline.ulen[@]wur.nl.

 

 

Waardenetwerk Stikstof Strikken van start

Binnenkort start het waardenetwerk Stikstof Strikken. 15 maistelers uit Limburg kunnen deelnemen aan deze twee-jarige praktijkgroep. We gaan aan de slag met de optimalisatie van de teelt van het vanggewas om zo zoveel mogelijk ‘stikstof te strikken’. Bij de teelt van vanggewassen in maïs zijn er een drie systemen mogelijk:

· Onderzaai (zaai vanggewas bij zaai maïs)

· Doorzaai (zaai vanggewas bij 6-blad stadium van de maïs)

· Nazaai (zaai vanggewas na oogst van de maïs)

Ieder mogelijkheid heeft potentie. Maar wij merken onder maistelers dat zij nog niet altijd even tevreden zijn over de slagingskans ervan. In het praktijknetwerk deelt Praktijkonderzoek AGV haar kennis en gaan telers onder begeleiding aan de slag met maken van een plan van aanpak voor een eigen ‘testperceel’. Praktijkonderzoek AGV laat op het testperceel verschillende bodemanalyses uitvoeren zodat telers zelf ervaren hoe geslaagd de teelt van het vanggewas is geweest.

Ga hier naar de actuele projectpagina >>

Het jaarprogramma

Het jaar is opgebouwd uit de volgende bijeenkomsten:

· Startbijeenkomst

· Werkcollege: plan van aanpak maken

· Tussentijdse bijeenkomst in het veld

· Evaluatie bijeenkomst in het najaar

Voor iedere deelnemen zijn er individuele contactmomenten. Kosten voor de bijeenkomsten en bodemanalyses worden voor het overgrote deel bekostigd vanuit het project. De bijdrage bedraagt €100,- per jaar.

Meer informatie of deelnemen

Heeft u vragen of interesse om deel te nemen aan dit netwerk? Stuurt u dan een e-mail naar jacqueline.ulen[a]wur.nl. Dan neem ik contact met u op.

Dit waardenetwerk wordt mogelijk gemaakt door toekenning van de subsidie SILG Limburg 2015 Paragraaf 4.4: Waardenetwerken ter verbetering van de grondwaterkwaliteit en mede-gefinancierd door Barenbrug.